Muut kurssit ja esitykset
Stoa tarjoaa itähelsinkiläisille alakoululuokille kausittain vaihtuvia esityksiä ja näyttelyihin liittyviä galleriatyöpajoja, joista ajankohtaisin info löytyy kultus.fi-sivustolla.
Luonnos!
Taideperustainen ympäristökasvatuskurssi 3.-4.-luokkalaisille
Luonnos! -kursseilla mennään metsään, herkistetään aisteja ja tutkitaan luontoa taiteen avulla ja ympäristökasvatuksen keinoin. Lähimetsä toimii kurssilla oppimisympäristönä ja taiteellisen tekemisen lähtökohtana. Tavoitteena on vahvistaa koululaisten luontoyhteyttä ja ympäristökansalaisuutta sekä tarjota opettajille työkaluja ympäristöön liittyvien aiheiden käsittelyyn.
Viiden kerran kurssikokonaisuus sisältää kolme kahden tunnin mittaista työpajaa, joiden aikana tutkitaan monimuotoista luontoa ja omaa suhdettamme siihen. Lisäksi kurssin aikana vieraillaan museossa ja lopuksi tehdään luontoretki Itä-Helsingissä. Kurssien teemat ja vierailukohteet vaihtelevat kausittain. Siispä luupit ja taidetarvikkeet mukaan, ja mars keväiseen metsään!
Kurssi on maksuton. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi
Keväällä 2023 tarjolla on kaksi erilaista kurssikokonaisuutta: Muuttuva metsä ja Pieni, suuri luonto
Opetuspaikkoina Stoa, Matokallion metsä ja Kiasma. Luontoretkikohde vahvistuu myöhemmin.
Muuttuva metsä
Luonnossa moni asia on muutoksessa, oli sitten kyse vuodenkierrosta tai kaupunkisuunnittelusta. Kurssilla pohditaan, minkälaisena itse haluaisit luonnon näyttäytyvän tulevaisuudessa. Tehdään tutkimuksia monimuotoiseen lähiluontoon havainnoiden ja harjoitteita tehden. Piirretään luontoluonnoksia ja tehdään haavekuvia ympäristöstä taidegrafiikan avulla. Opetellaan käyttämään myös iNaturalist-sovellusta. Ohjaajat: taidekasvattaja Greta Salonen ja ympäristökasvattaja Johanna Sunikka
Ajankohdat:
ryhmä 1: to 20.4.-25.5. (ei 18.5.) klo 9.15-10.45
ryhmä 2: to 20.4.-25.5. (ei 18.5.) klo 11.30-13
Pieni, suuri luonto
Lähiluontokohteet ovat kaupungissa tärkeitä kurkistusaukkoja luontoon, joka muuten helposti karkaa asfaltinrakoihin, kaukaisiin erämaihin ja kirjahyllyjen uumeniin. Tutkimme sormet sammalessa ja taivaanrantaan tähyillen luonnon yksityiskohtia ja ilmiöitä piirtäen, valokuvaten ja rakennellen luonnon materiaaleista niin maisemaan häviäviä kuin taskuun mahtuviakin teoksia. Monimuotoista luontoa havainnoidaan monin eri keinoin ja pohditaan omaa suhdetta ympäristöön. Opetellaan hyödyntämään myös iNaturalist-sovellusta. Ohjaajat: taidekasvattaja Juho Hellstén ja ympäristökasvattaja Johanna Sunikka
Ajankohdat:
ryhmä 1: ke 19.4.-17.5. klo 9.15-10.45
ryhmä 2: ke 19.4.-17.5. klo 11.30-13
HUOM! Muutokset mahdollisia.