12.05.2023 13.26

Stoa laajenee ja uudistuu 2030-luvulla - tutustu suunnitelmiin ja vaikuta!

Kuva: Kuva: Helsingin kaupunki / Arkkitehtitoimisto K2S Oy

Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoa uudistuu ja laajenee 2030-luvulla. Myös Stoanaukio päivitetään ja suunnitellun laajennuksen itäpuolelle syntyy uusi puistoalue, Stoanpuisto. Kaupunki kutsuu kaikki mukaan suunnittelemaan tulevaisuuden alueellista kulttuurikeskusta, kun aiheesta avautuu kerrokantasi.hel.fi -kysely 12.5.2023. Suunnitelmat ovat esillä myös Stoan Idän kyläjuhlassa 20.5. klo 14 – 17, paikalla esittelemässä ja keskustelemassa suunnittelijoita sekä Stoan työntekijöitä. Tule mukaan!

Helsingin kaupunki on käynnistänyt kaksi erillistä asemakaavamuutosta, joiden tavoitteena on nostaa Vartiokylässä sijaitsevan Itäkeskuksen ja Puotilan metroaseman välinen alue sille kuuluvaan arvoon Itä-Helsingin aidoksi keskustaksi. Juuri Stoan, Puhoksen ja Puotilan metroaseman ympäristö muodostavat tulevaisuudessa Itä-Helsingin keskuksen.

Kulttuurikeskus Stoassa toimivat nykyisin kulttuuripalvelut, Itäkeskuksen kirjasto, Nuorten toimintatalo Kipinä, Työväenopisto ja Arbis sekä Ravintola Skutta. Laajennuksen myötä Stoan palvelutarjontaa päivitetään ja laajennetaan alueen tarpeet huomioiden. Tulevaisuuden Stoa haluaa olla paikallisen kulttuurin keskus. Tavoitteena on vahvistaa kaupunkilaisten ja yhteisöjen toiminnan mahdollisuuksia. Tulevaisuuden Stoa on myös edelleen esitys- ja kuvataiteen, musiikin ja muun kulttuurisen tapahtumallisuuden sekä kirjallisuuden, oppimisen ja harrastamisen paikka Itä-Helsingissä.

Osallistu keskusteluun tulevaisuuden Stoasta! Haluamme kuulla, millainen Stoan tulisi olla ja mitä sen tulisi tarjota, jotta Stoa palvelisi alueen asukkaita ja toimijoita 2030-luvullakin. Kaipaavatko kaupunkilaiset tapahtumia ja taidetta, lukuelämyksiä, tietoa, taitoa, kursseja, tiloja ja laitteita, yhteisöjä, kohtaamisia – vai jotain muuta? Millaisella toimijoiden ja palvelujen kokoelmalla voitaisiin vahvistaa Stoan merkitystä alueen asukkaille ja toimijoille? Kuinka luodaan Stoasta kaupunkilaisten tekemisen, kokemisen ja yhdessäolon maamerkki?

Tutustu suunnitelmiin ja kommentoi
kerrokantasi.hel.fi


Tutustu suunnitelmiin ja kommentoi niitä Idän kyläjuhlassa la 20.5.
Tule tutustumaan Stoan tulevaisuuden suunnitelmiin ja keskustelemaan suunnittelijoiden kanssa paikan päälle Stoan aulaan Idän kyläjuhlaan la 20.5. klo 14-17. (Turunlinnantie 1). Stoan suunnitelmien lisäksi esillä Puhoksen ja Puotilan metroaseman alueen suunnitelmat.
Tutustu Idän kyläjuhlan ohjelmaan tapahtumasivulla

Lisätiedot

Antti Sarpo
Stoan johtaja
antti.sarpo@hel.fi