Moniääninen Stoa

Stoa, itäisen Helsingin kulttuurikeskus

Stoan monipuolisesta ohjelmasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika -toimiala / Yleiset kulttuuripalvelut. Esitystoiminnan lisäksi Stoassa on tarjolla paljon muutakin: Itäkeskuksen kirjaston palvelut, suomenkielisen ja ruotsinkielisen työväenopiston kursseja sekä Itäkeskuksen nuorten toimintatalo Kipinä.

Avara aula sohvineen on viihtyisä kohtauspaikka ja penkein ja pöydin kalustettu parvi suosittu opiskelupaikka. Galleriassa ja parvigalleriassa on vaihtuvia taidenäyttelyjä.


Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella, aivan kauppakeskus Itiksen ja Puotinharjun Puhoksen naapurissa. Stoa palvelee kulttuuritarjonnallaan ennen kaikkea Itä- ja Kaakkois-Helsingin alueen asukkaita. Yleisöä tulee Stoan hyvän sijainnin ja ohjelmistopolitiikan vuoksi myös muualta Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta.

Stoan ohjelmiston ydintä ovat tanssi, nykysirkus, eri alojen festivaalit, taidekasvatus, näyttelyt sekä monimuotoiset ja monikulttuuriset esitykset ja tapahtumat. Stoan ohjelmistossa on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja esityksiä, elokuvia ja tapahtumia.

​​​​​​​Stoan taidekasvatuksen selkärankana toimii kouluyhteistyö eli alaluokille järjestettävät 5x2-taidetunnit, yläkoululuokille tarjottavat kulttuurikurssit, näyttelyihin liittyvät työpajat ja elokuvakasvatus. Stoa tarjoaa lapsille ja nuorille myös monipuolista vapaa-ajan taideopetusta loma-aikoina.

​​​​​​​Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / kulttuuri ja vapaa-aika / kulttuuripalvelut / kulttuurikeskukset -palvelu.

  Toimijat

  Kulttuuripalveluiden lisäksi rakennuksessa toimivat myös


  Itäkeskuksen kirjasto

  ​​​​​​​Yhteystiedot


  itäkeskuksen nuorten toimintatalo kipinä

  Nettisivut


  Helsingin työväenopisto

  ​​​​​​​Yhteystiedot


  Historia

  Stoa avattiin vuonna 1984 nimellä Itäkeskuksen monitoimitalo. Nimi vaihdettiin vuonna 1993 Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskukseksi. Nykyisin talosta käytetään sen lyhyttä nimeä Stoa. Stoa on vanhin Helsingin alueellisista kulttuurikeskuksista.

  Stoan suunnittelusta järjestetyn arkkitehtikilpailun voittivat Björn Krogius ja Veli-Pekka Tuominen ehdotuksellaan vuonna 1977. Myös pihan veistoksista järjestettiin kilpailu vuonna 1981. Ensimmäisen palkinnon voitti taiteilija Hannu Sirénin ehdotus, koboltinsininen Stoa-veistos. Talon peruskivi muurattiin laskiaistiistaina 1983 ja talo valmistui seuraavan vuoden lokakuussa.

  Stoan johtajina ovat toimineet:
  Irmeli Niemi 1984-1990
  Katariina Metsälampi 1990-1991
  Johanna Lindstedt 1991-1997
  Paula Lehto 1997-2007
  Paiju Tyrväinen 2007-2010
  Tuula Yrjö-Koskinen 2011-2013
  Riitta Aarniokoski 2014-2017
  Ulla Laurio 2017-2018
  Ulla Katriina Bergström 2018-2022
  Antti Sarpo 2023-


  Tilaa ystäväkirje
  ja seuraa somessa

  Stoan ystäväkirjeen tilaajana saat etuja ja kuulet Stoaa koskevat uutiset ensimmäisten joukossa. Ystäväkirjeissä kerromme tuoreimmista kuulumisistamme, ystäville suunnatuista tarjouksista ja muista mukavista jutuista. Voit liittyä Stoan ystäväkirjeen tilaajaksi täyttämällä lomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin takaa.

  Stoa on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät
  Facebookista: facebook.com/stoahelsinki/
  Instagramista: @stoahelsinki

  Voit seurata Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksia Instagramissa: @kulttuuristadi.


  Stoa on alueellinen kulttuurikeskus Itä-Helsingissä 

  Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla toimii yhteensä kahdeksan kulttuurikeskusta: Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa, Savoy-teatteri ja Vuotalo. Kulttuurikeskukset tarjoavat helsinkiläisille monipuolisia kulttuuripalveluja, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, lastentapahtumia ja taideopetusta. Lisäksi Espan lava tarjoaa kesäisin ulkoilmakonsertteja. Kulttuurikeskusten tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän sekä helsinkiläisten kanssa.

  Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluihin kuuluvat myös liikunta-, nuoriso- ja kirjastopalvelut, kaupunginmuseo ja kaupunginorkesteri.